Ciorba de pui
Ciorba de pui, un preparat usor si gustos ce se gateste destul de repede avand in vedere carnea frageda a puiului. Ciorba de pui poate fi consumata cu incredere atata la pranz cat si la cina.
Ingrediente
- 700 gr carne de pui
- 2 cepe galbene medii
- 1 morcov mare
- 1 pastarnac
- 1/2 telina mica
- 1 ardei gras mic
- 2 rosii coapte
- 2 litri apa
- 3 linguri ulei
- 300 gr taitei
- 500 ml bors
- sare
- verdeata
Mod de preparare
- Spalam carnea, o portionam si o punem la fiert intr-o oala cu 2 litri de apa
- Intre timp curatam si spalam legumele si le taiem: ceapa marunt, morcovul cubulete, pastarnacul si telina le lasam mai mari pentru ca le vom scoate la sfarsitul fierberii
- Intr-o oala de 4 litri punem uleiul la incins si calim putin legumele; ceapa, morcovul, pastarnacul si telina puse deodata amestecand din cand in cand. Dupa 4-5 minute adaugam rosiile taiate (fara coaja) si mai calim 3-4 minute, apoi strecuram supa de pui in oala cu legume, punem si carnea in oala, adaugam ardeiul taiat lasam pe foc mediu pane ce carnea este bine fiarta
- Separat fierbem borsul pe care apoi il turnam in oala cu supa, punem sare si taiteii si mai ferbem 2 minute. Cantitatea de bors variaza dupa cat de acru doreste fiecare
- Ciorba de pui se serveste fierbinte presarata cu verdeata tocata