Supa de legume cu hribi
O supa usoara si gustoasa, ideala pentru post sau pentru vegetarieni. Se prepara destul de repede cu ingrediente putine si la indemana oricui.
Ingrediente
- 200 gr hribi
- 1 ceapa galbena
- 1 morcov
- 1/2 pastarnac
- 2 felii de telina
- 1 catel usturoi
- 2 cartofi
- 3 linguri ulei vegetal
- 800 ml apa
- patrunjel
- marar
- sare
Mod de preparare
- Curatam si spalam legumele. Intr-o craticioara mica (2 litri) punem uleiul la incins si calim legumele (ceapa taiata mic, morcovul cubulete, telina si pastarnacul taiate bucati mari) pana se inmoaie putin, apoi adaugam ciupercile taiate felii nu foarte subtiri, usturoiul taiat si mai calim putin impreuna cu legumele (4-5 minute)
- Turnam apa peste legumele calite, cartofii taiati cubulete si lasam sa fiarba 20 minute. Potrivim gustul cu sare, mai lasam pe foc 2-3 minute si stingem focul
- Servim supa fierbinte cu verdeata