Cascaval pane
Cu invelis crocant si moale la interior, cascavalul pane este o placere culinara gustoasa si satioasa. Pentru reusita retetei trebuie avut in vedere cateva sugestii. Cascavalul sa aiba consistenta tare. Feliile de cascaval sa fie bine "imbracate" in faina, ou si pesmet sa nu se scurga in uleiul incins. Sa fie prajit in ulei bine incins, la foc mediu , cate doua minute pe fiecare parte.
Ingrediente
- 200 gr cascaval
- 2 oua
- 4 linguri faina
- 5 linguri pesmet
- 3 linguri lapte/apa
- ulei vegetal
- sare
Mod de preparare
- Intr-un castron batem ouale bine-bine cu putina sare
- Taiem cascavalul felii in grosime de un cm
- Luam fiecare bucata de cascaval, o dam prin lapte, apoi prin faina, prin ou batut, iar faina, ou batut si ultima data dam prin pesmet
- Intro friteuza plina cu ulei incins, adaugam bucatile de cascaval si lasam pana capata o culoare aurie si devin crocante
- Servim cascavalul pane fierbinte alaturi de o salata si un sos dulce-acrisor