Salata ruseasca cu sfecla rosie
Dupa cum spune si numele, este o salata tipic ruseasca, la care legumele sunt asezate in straturi distincte. Este o salata aspectoasa, sanatoasa si gustoasa si este usor si simplu de preparat.
Ingrediente
- 150 g sfecla rosie
- 4-5 cartofi
- 2-3 morcovi
- 150 g ciuperci conservate
- marar verde
- patrunjel
- 2 -3 linguri hrean cu smantana
- 1 lingura suc de lamiae
- 1 lingura ulei
- sare
- piper
Mod de preparare
- Spalam cartofii si ii fierbem intregi in coaja. Intregi fierbem si morcovii curatati
- Intr-un alt vas fierbem sfecla intreaga sau o cumparam gata fiarta
- Cand legumele s-au racit le curatam si le taiem bastonase subtiri, morcovii si sfecla, iar cartofii ii dam pe razatoarea mare. Le punem in castroane separate
- Peste bastonasele de sfecla turnam un sos din; sare, o lingura zeama de lamiae, o lingura ulei si amestecam
- Peste bastonasele de morcov punem putina sare si putin piper si amestecam, iar peste cartofii razuiti punem putina sare si amestecam
- Pe o farfurie asezam morcovii in primul strat. Peste ei intindem uniform sfecla rosie si apasam usor, peste care intindem hreanul. Apoi intindem cartofii razuiti, apasam si presaram mararul tocat. Acum asezam ciupercutele si dam salata la frigider o ora (sa se intrepatrunda aromele)
- Inainte de servire adaugam patrunjel si marar deasupra