Ciorba cu perisoare
Una dintre ciorbele preferate de romani este ciorba de perisoare. Este un preparat clasic romanesc foarte gustos si satios. Dupa preferinte, perisoarele pot fi din carne slaba de porc, de vita , de porc cu vita, sau din carne de pasare (de pui sau de curcan). Reteta de mai jos te indruma pas cu pas sa prepari cea mai buna ciorba de perisoare.
Ingrediente
- 500 gr carne slaba de porc
- 50 g orez
- 1 ou mare
- 2 linguri ulei
- 1 ceapa mare
- 1 morcov mare
- 1 pastarnac mediu
- 1 telina medie
- 1 ardei verde
- 1 mana de taitei cu ou
- bors
- sare
- piper
- verdeata
Mod de preparare
- Intr-o oala maricica de 3-4 litri, punem legumele la calit (4-5 minute); ceapa taiata marunt, morcovul si pastarnacul taiate cubulete, telina taiata mare, apoi punem 3 litri de apa, punem si ardeiul taiat si lasam sa fiarba la foc mediu
- In timp ce supa fierbe ne ocupam de perisoare. Peste carnea tocata punem orezul bine spalat, sare, piper, oul si amestecam bine totul. Cu mainile inmuiate in apa rece modelam perisoare de marimea unei nuci maricele si le asezam pe o farfurie intinsa unsa cu ulei
- Punem pe foc o oala mai mica cu un litru de apa. Cand apa clocoteste rasturnam perisoarele incet si lasam sa fiarba circa 10 minute, apoi luam perisoarele cu o spumiera si le transferam in oala cu supa. Zeama in care am prefiert perisoarele o strecuram in oala cu supa. Tot acum punem si o rosie taiata si lasam sa fiarba pana cand carnea a fiert bine. La sfirsit punem borsul fiert separat (dupa cat de acru vrem) si fidea si mai lasam pe foc 1-2 minute
- Servim ciorba fierbinte cu verdeata tocata