Prajitura tres leches (trei feluri lapte)
Este un desert traditional din America Latina format din blat pufos care se insiropeaza cu un sirop facut din trei feluri de lapte. Prajitura se face destul de repede si decorata cu frisca este absolut delicioasa si aromata.
Ingrediente
blat
- 3 oua
- 100 gr zahar tos
- 150 gr faina
- 5 gr praf de copt
- 70 ml lapte
- 1 fiola esenta vanilie
- 1 strop sare
sirop
- 200 ml lapte evaporat
- 200 ml lapte 3,5% grasime
- 200 gr lapte condensat
topping
- 200 ml smantana pt frisca
- 1 lingura zahar farin
- 2 linguri fulgi de cocos
Mod de preparare
- Separam galbenusurile de albusuri. Mixam albusurile spuma cu putina sare si adaugam treptat zaharul, cand zaharul s-a "topit" adaugam galbenusurile si mixam, apoi punem treptat din faina amestecata cu praful de copt si din lapte si mixam. La final punem esenta si amestecam
- Turnam compozitia pentru blat intr-un vas de copt (diam 20 cm) uns cu unt si tapetat cu faina si coacem 25-30 min in cuptorul incins deja la temperature 180 grade
- Intr-un vas amestecam laptele evaporat, laptele simplu, laptele condensat si omogenizam
- Scoatem blatul din cuptor si cand este doar caldut il intepam destul de des cu o furculita si turnam amestecul de lapte. Lasam sa se raceasca bine si blatul sa traga tot laptele, cel putin doua ore la frigider
- Mixam smantana pentru frisca cu zaharul pudra pana obtinem o frisca ferma, intindem peste blatul insiropat si radem miez de nuca de cocos. Prajitura este gata pentru servit