Ciorba de sfecla si varza
Pentru multele beneficii pe care-l are consumul de sfecla rosie, ar fi bine ca aceasta sa fie introdusa cat mai des in alimentatia noastra. Puteti incerca si ciorba cu sfecla rosie. Are continut important de vitamine si este si foarte gustoasa. Puteti consuma ciorba in varianta vegetariana, sau ii puteti imbogati gustul adaugandu-i cateva linguri de smantana.
Ingrediente
- 1 sfecla rosie
- 1 morcov
- 1 pastarnac mic
- 2 cepe galbene
- 2 cartofi
- 2 catei de usturoi
- 1 mana de varza alba tocata
- 500 ml suc de rosii
- 50 ml ulei
- 1 varf de cutit chili (optional)
- 100 gr smantana
- marar verde
- sare
Mod de preparare
- Intr-o oala punem ulei la incins si calim ceapa taiata marunt. Adaugam morcovul si pastarnacul date pe razatoare, usturoiul taiat marunt si calim impreuna. Cand s-au inmuiat putin turnam 1 litru de apa calda si fierbem 10 minute. Adaugam in oala varza tocata marunt, cartofii taiati cubulete mici si sfecla razuita si lasam sa fiarba pana ce legumele sunt patrunse
- Turnam sucul de rosii, punem sare dupa gust, punem si chili si mai lasam pe foc cateva minute
- Daca se doreste un gust mai acru putem adauga bors, pe care il fierbem mai intai
- Servim ciorba fierbinte cu smantana si verdeata tocata marunt