Ratatouille
Ratatouille sau tocanita noastra de legume, insa mai putin apoasa si cu legumele preparate al-dente. Este un preparat ce necesita timp scurt de gatire si poate fi facut cu o gama variata de legume.
Ingrediente
- 1 vanata
- 2 dovlecei
- 2 ardei rosii
- 2 rosii maricele bine coapte
- 1 ceapa galbena
- 2 catei de usturoi
- Patrunjel verde
- ulei vegetal
- sare
- piper
Mod de preparare
- Legumele se spala si se taie (vanata , dovleceii, ardeiul) in cuburi mai mari
- Punem ulei la incins intr-o tigaie incapatoare si le prajim pe fiecare in parte la foc iute pana se rumenesc si le scoatem intr-un vas
- Taiem ceapa cubulete si punem la calit in tigaie pana devine sticloasa. Adaugam usturoiul si amestecam , apoi rosiile taiate cuburi mai mari, amestecam si lasam sa fiarba cateva minute
- Rasturnam legumele prajite peste rosii, punem sare, piper, oregano, amestecam si lasam pe foc aproximativ 5 minute sa se caleasca impreuna
- Servim preparatul cald presarat cu verdeata