Omleta cu spanac si branza
Fie ca o consumam dimineata, fie ca o consumam la pranz, omleta este un preparat satios, oul fiind un aliment bogat in proteine. In combinatie cu spanacul si branza deja obtinem un preparat super hranitor; spanacul contine fibre si proteine, iar branza este o sursa bogata de calciu.
Ingrediente
- 3 oua
- 100 branza feta/capra
- 200 gr spanac
- 2 catei usturoi
- ulei vegetal
- sare
- piper
Mod de preparare
- Curatam spanacul si il oparim in apa cu sare 3-4 minute. Il scurgem de zeama si il tocam marunt
- Intr-o tigaie incingem 2 linguri de ulei, punem usturoiul taiat si lasam cateva secunde (nu trebuie sa se arda). Adaugam spanacul tocat, putina sare, piper, amestecam si lasam pe foc cateva minute (5-6)
- Intr-un castron mai maricel spargem ouale si le batem energic cu un tel 30 secunde, apoi adaugam piper, sare si mai batem de cateva ori
- Punem o tigaie nonaderenta pe foc, ungem cu ulei si cand este incinsa turnam ouale batute. Prajim pe amandoua partile
- Rasturnam omleta pe platou, intindem spanacul peste si deasupra punem bucati de branza. Servim omleta calda