Piept de pui cu sos de ciuperci
Pieptul de pui este carnea agreata de cei mici , dar si de multi dintre cei mari. Este o carne slaba si usoara, multi spun ca este o carne fada. Din fericire exista multe retete care fac ca aceasta carne sa devina foarte gustoasa. Una dintre aceste retete este piept de pui cu sos de ciuperci, unde pieptul de pui gatit clasic, adica prajit in ulei este imbogatit cu un minunat sos de ciuperci cu smantana si usturoi. Este un preparat gustos si satios, minunat pentru masa de pranz, de ce nu si pentru cina.
Ingrediente
- piept de pui - 3 jumatati
- 1/2 lingurita condimente pui
- 200 gr ciuperci champignon
- 1 fir de praz - partea alba
- 200 ml smantana gatit
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri ulei
- 20 gr unt
- patrunjel verde
- sare
- piper
Mod de preparare
- Spalam carnea si stergem de apa. Condimentam, saram si piperam bucatile de piept si le prajim intr-o tigaie cu ulei incins cate trei minute pe fiecare parte la foc mare. Acoperim cu capac si tinem pe foc mic 15 minute
- Intr-o cratita topim untul si adaugam ciupercile curatate si taiate feliute, prazul taiat rondele subtiri, si calim impreuna 10 minute. Adaugam smantana, usturoiul zdrobit, sare, piper si fierbem la foc mic 8-10 minute
- Punem pieptul de pui gatit in cratita cu sos, acoperim cu capac si lasam 2-3 minute, apoi stingem focul
- Servim preparatul fierbinte, presarat cu patrunjel tocat si mamaliguta