Pavlova cu crema de mascarpone
Un desert alb, dulce si delicat, inspirat de gratia si de tutu-ul diafan purtat pe scena de celebra balerina Ana Pavlova. Prajitura Pavlova a fost creata in onoarea balerinei (de aici si numele), in timpul turneului sau in Noua Zeelanda in anul 1926 si in Australia in anul 1929. Compusa dintr-un strat alb de bezea, acoperit cu frisca si ornat cu fructe, fel de fel (kiwi in reteta originala), originea este revendicata atat de neo-zeelandezi, cat si de australieni.
Ingrediente
bezea
- 5 albusuri de ou
- 250 gr zahar pudra
- 1 lingurita esenta vanilie
- 1 lingura suc de lamaie
- 1 lingura amidon
crema
- 250 gr mascarpone
- 120 gr zahar pudra
- 200 ml frisca lichida
- 1 lingurita esenta vanilie
- 300 gr coacaze negre
Mod de preparare
- Intr-un vas mai mare, de preferat din sticla sau inox, mixam albusurile cu putina sare. Cand se formeaza spuma se adauga zaharul in mai multe transe (doua linguri o data) si mixam in continuare pana se dizolva zaharul si avem o bezea ferma si lucioasa. Punem esenta, amidonul si sucul de lamaie si mai mixam putin
- In tava cuptorului asezam hartie de copt si cu o lingura distribuim bezeaua in noua-9-gramajoare inaltute cu spatiu intre ele si le modelam. Ne ajuta niste cerculete trasate dinainte cu un pahar. Coacem la 80 grade timp de 60 minute. Stingem cuptorul , intredeschidem usa si lasam bezelele sa se raceasca in cuptor
- Pentru crema mixam mascarpone, frisca lichida, zaharul si esenta cateva minute . Crema rezultata trebuie sa fie ca o smantana groasa
- Pentru servire asezam o bezea pe farfurie, peste ea punem crema, apoi decoram cu fructe si frunze proaspete de menta