Salata cu legume si ciuperci
O salata aspectuoasa si satioasa, care te indeamna sa o gusti imediat. Poate fi un aperitiv apetisant la o masa festiva de sarbatori, si nu numai. Nu iti rapeste mult timp sa o prepari, iar rezultatul este unul care merita incercare.
Ingrediente
- 3 cartofi medii (cca.400 gr)
- 2 morcovi (cca.300 gr)
- 3 castraveti murati
- 3 linguri boabe porumb fiert
- 3 linguri maioneza
- 3 linguri iaurt gras
- 2 linguri marar tocat
- 300 gr ciuperci
- 1/4 lingurita boia dulce
- 1 lingurita unt
- 2 catei de usturoi
Mod de preparare
- Spalam foarte bine cartofii si ii punem la fiert cu coaja
- Curatam si spalam morcovii si ii fierbem
- Intr-un vas mai mare amestecam cartofii si morcovii taiati cubulete mici cu castravetii taiati si scursi de zeama si cu boabele de porumb
- Separat, intr-un castronel amestecam maioneza, iaurtul, sare si piper (dupa gust) si le adaugam peste legume. Amestecam bine si transferam pe un platou, dam forma dorita si "imbracam" cu marar tocat marunt. Lasam salata la frigider pana la servire
- Curatam ciupercutele de impuritati si le sotam intr-o tigaie incapatoare cu putin unt. La inceput lasam focul mare, iar dupa ce apa lasata de ciuperci s-a evaporat reducem focul la mediu. Adaugam sare, piper, putina boia dulce si doi catei de usturoi taiati in doua (sa-I putem indeparta la final), amestecam si mai lasam 5 minute
- Ciupercutele reci le asezam peste salata presarata cu marar