Lava cake
Delicioasa si incredibil de simplu de facut! Prajitura lava cake se spune ca a fost descoperita dintr-o greseala a unui bucatar francez care a lasat prajiturile de ciocolata prea putin timp la cuptor si asa mijlocul lor nu s-a copt suficient. Cand le-a taiat, interiorul a curs precum lava unui Vulcan. Si uite asa avem astazi unul din cele mai spectaculoase deserturi cu ciocolata.
Ingrediente
- 270 gr ciocolata cu minim 70%cacao
- 130 gr unt 82% grasime
- 2 oua mari
- 2 linguri faina
- 2 linguri zahar
Mod de preparare
- Pentru ca prepararea dureaza putin incepem prin a da drumul la cuptor la 200 grade
- Ungem cu unt topit 6 forme de aluminiu (acelea pentru briose de unica folosinta) si apoi presaram zahar tos
- Untul si ciocolata rupta bucati mici le topim impreuna la bain-marie amestecand des. Lasam sa se racoreasca. Intre timp spargem ouale intr-un vas incapator si le batem cu zaharul si faina pana obtinem o compozitie omogena. Turnam aceasta compozitie peste amestecul de ciocolata si unt (racorit) si amestecam bine
- In formele unse deja turnam compozitia cu ciocolata (nu chiar pina sus pentru ca va creste), le asezam intr-o tava si le dam la cuptor pentru 10-12 minute (depinde de cuptorul fiecaruia)
- Servim prajitura fierbinte, rasturnata pe farfurie, alaturi de inghetata sau fructe de padure