Piept de pui umplut cu branza si spanac
La prima vedere ai zice ca este un preparat complicat si sofisticat, dar nu este asa. Ingredientele sunt putine si ai de urmat cativa pasi. La final ai obtinut un preparat gustos si apetisant ce poate fi servit atat cald, ca fel principal cat si rece, ca aperitiv sau gustare.
Ingrediente
- 1 piept de pui dezosat
- 250 gr branza ricotta
- 200 gr frunze de spanac verde
- 1 ardei rosu mic
- condiment pentru carne de pui
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare
- Spalam pieptul de pui si il taiem in doua jumatati
- Cu un cutit cu virful ascutit facem "buzunar" in pieptul de pui astfel; la capatul mai lat al bucatii de carne bagam varful cutitului cit mai adanc si apoi scobim intr-o parte si alta incercand sa largim taietura fara sa perforam carnea
- Punem pe foc o cratita cu putin unt, lasam sa se topeasca si adaugam spanacul pe care il calim cateva minute pana ce isi pierde din volum si devine moale. Lasam sa se raceasca
- Facem un amestec din spanac, branza, ardeiul taiat cubulete si sare. Cu aceasta compozitie umplem jumatatile de piept de pui si prindem taietura foarte bine cu scobitori, sa nu iasa compozitia de branza
- Asezonam cu sare, cu piper si condimente de pui cele doua bucati de carne umplute sI le prajim in ulei incins cate doua minute pe fiecare parte, dupa care le asezam intr-o tava, adaugam uleiul de la prajit si le bagam in cuptorul incins deja pentru 15-20 min la 200 grade
- Servim preparatul cald, taiat in felii alaturi de garnitura preferata sau de o salata. Este bun si rece