Nuggets de pui
Reteta nuggets de pui este o alta alternativa de a gati pieptul de pui, considerat de multi ca fiind o carne fada. Sunt bucati suculente de carne, marinate in amestec de ou cu iaurt, tavalite apoi prin amestec de pesmet cu parmesan si prajite in ulei incins. Sunt crocante si gustoase servite cu un sos dulce-acrisor.
Ingrediente
- 300 gr piept de pui fara os
- 1 ou
- 2 linguri mari de iaurt sau lapte
- 1 lingura faina
- 3 linguri pesmet
- 1 lingura parmezan ras
- 1/2 lingurita boia dulce
- sare
- piper
Mod de preparare
- Spalam carnea, curatam de eventuale pielite si taiem bucati
- Intr-un castron incapator batem oul cu putina sare, amestecam cu iaurtul, adaugam bucatile de carne si amestecam astfel incat carnea sa fie acoperita bine de ou si iaurt. Bagam la frigider pentru o jumatate de ora
- Intr-o punga de plastic (de un kg) amestecam faina, pesmetul, parmezanul, sare, piper si boia
- Punem pe foc o tigaie cu ulei si lasam sa se infierbante. Luam bucatile de pui, le scuturam usor de surplusul de ou si le bagam pe rand in punga cu amestecul de pesmet. Tinem punga cu amandoua miinile (stransa la gura) si agitam. Bucatile de carne trebuie sa aiba amestec de pesmet pe toate partile
- Scoatem din punga si prajim la foc mediu pe ambele parti pana capata culoarea aurie
- Servim nuggets de pui dupa preferinte; cu diferite sosuri, garnitura la alegere sau salate