Negresa cu crema de branza
Pentru cine iubeste ciocolata, negresa este desertul ideal, savurat deopotriva de cei mici si de cei mari. La origini americana , negresa are o reteta destul de simpla si rapida.
Ingrediente
- 150 gr ciocolata amaruie
- 150 gr ciocolata cu lapte
- 150 gr unt
- 180 gr zahar
- 3 oua
- 230 gr faina
- 1/2 plic praf de copt
- 250 gr crema de branza
- 50 ml frisca lichida/lapte
- sare
Mod de preparare
- Intr-o craticioara punem la topit untul, ciocolata rupta bucati mici si frisca lichida (pe baie de aburi). Amestecam, lasam pana se topeste ciocolata si lasam sa se racoreasca
- Batem 2 oua cu 100 gr zahar pana ce se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam treptat ciocolata topita si amestecam. Faina amestecata cu praful de copt se adauga in ploaie si se amesteca la viteza mica pana ce compozitia se omogenizeaza bine
- Crema de brinza se amesteca cu restul de zahar si cu un ou batut
- In tava unsa cu unt si tapetata cu faina punem compozitia de ciocolata, apoi crema de branza o punem din loc in loc cu o lingura si dam la copt in cuptorul preincalzit . Coacem prajitura aproximativ 25 minute la 170 grade; cand apasam cu degetul sa nu intre in prajitura, dar nici sa coacem prea mult; prajitura trebuie sa fie usor "umeda" la mijloc
- Servim prajitura cu jeleu de fructe sau simpla