Negresa
Departe de a fi o reteta sofisticata, "Negresa" este un desert pufos si delicious, cu cacao si ciocolata, preferat de cei mici , dar si de cei mari. Este o reteta rapida si usor de facut.
Ingrediente
- 200 gr Zahar tos
- 50 gr cacao
- 250 gr margarina
- 3 oua
- 400 ml lapte
- 300 gr faina
- 1 1/2 lingurite bicarbonat
- 1 ciocolata cu lapte pentru toping
- putina sare
Mod de preparare
- Intr-un vas (de cca. 2 litri) care poate fi pus pe foc amestecam intai zaharul si cacao. Adaugam pe rind cele 3 galbenusuri si amestecam cu o lingura de lemn, adaugam laptele treptat si amestecam, apoi margarina taiata cubulete si punem pe foc mic. Amestecam tot timpul, altfel riscam sa se prinda de fundul vasului. Fierbem aproximativ 3 minute din momentul cind apar bule
- In compozitia racorita punem sare, faina treptat si amestecam cu mixerul citeva minute. Adaugam albusurile batute spuma, bicarbonatul stins in otet si amestecam usor cu o lingura pana ce albusurile s-au incorporat bine
- Ungem tava cu margarina, tapetam cu faina si rasturnam compozitia , nivelam si o bagam in cuptorul incalzit. Coacem prajitura 25-30 minute, in functie de cuptor. Putem testa cu o scobitoare
- Scoatem prajitura din cuptor si lasam sa se raceasca. Cand s-a racit taiem prajitura in bucati si servim pudrata cu zahar si cu toping de ciocolata