Rulada cu crema de cacao
Rulada este compusa dintr-un blat, care poate poate fi acoperit cu diverse creme dulci de vanilie, de ciocolata, de branza sau cu gem. Oricum alegeti sa o faceti veti obtine un desert savuros si pufos.
Ingrediente
Pentru blat
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 4 linguri faina
- 2 linguri ulei
- esenta vanilie
- 1/2 lingurita praf copt
- Un praf de sare
Pentru crema
- 200 ml frisca lichida
- 200 grame ciocolata cu lapte
- Esenta rom (optional)
Mod de preparare
Pentru blat
- Mixam ouale cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul
- Turnam zaharul treptat si mixam pana obtinem o crema
- Continuam sa punem uleiul treptat, mixam in continuare si apoi punem esenta
- Incorporam usor faina amestecata cu praful de copt si turnam compozitia intr-o tava (25cmx35cm) tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade cca.15 minute
- Cand blatul este copt, il scoatem din tava si il lasam sa se raceasca acoperit cu un prosop
Pentru crema
- Frisca si ciocolata se pun pe foc mic si se amesteca tot timpul pina se topeste ciocolata
- Se lasa sa se raceasca total, se tine la frigider 2-3 ore, dupa care se adauga esenta si se mixeaza
Montat
- Intindem crema de ciocolata peste blatul racit, apoi rulam si bagam la frigider unde lasam timp de 1-2 ore pana ce crema se intareste