Rulada alb-negru
Blat de pandispan pufos acoperit cu o crema fina de ciocolata alba si obtinem un desert savuros. Reteta este simplu si usor de facut chiar si pentru cei incepatori in bucatarie. Diferenta dintre o rulada facuta in casa si o rulada cumparata este mare, ma refer la gust, deci merita incercat.
Ingrediente
Pentru blat
- 4 oua
- 100 g zahar tos
- 60 g faina
- 100 g ciocolata amaruie-70% cacao
- 5 g praf de copt
- sare
Pentru crema
- 200 ml frisca lichida
- 120 gr ciocolata alba
- 1 plic intaritor pt. frisca
- 1 plic zahar vanilat
Mod de preparare
Pentru blat
- Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana ce compozitia devine cremoasa dupa care adaugam ciocolata topita si racorita si mai mixam putin, apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt
- Albusurile se mixeaza cu putina sare pana devin o spuma tare si se incorporeaza in crema amestecind usor
- Intr-o tava (25cmx35cm) tapetata cu hirtie de copt rasturnam aluatul si netezim. Bagam tava in cuptorul incalzit si coacem timp de 15-20 minute la 180 grade
- Cind blatul este copt il scoatem pe un prosop usor umezit, apoi acoperim bine peste tot. Lasam asa timp de 2-3 ore
Pentru crema
- Incalzim frisca lichida pana la punctul de fierbere, (nu fierbem). Adaugam ciocolata topita, zaharul vanilat si amestecam
- Lasam sa se raceasca si tinem la frigider. Inainte de a monta prajitura , mixam crema in care adaugam intaritorul de frisca pana capata o consistenta fina
Montat
- Peste blatul rece (pe partea pe care a fost hirtia) intindem crema uniform si rulam cu ajutorul prosopului. Pudram cu zahar fin si lasam la rece timp de 1-2 ore