Cuscus cu ciulama de ciuperci
O reteta fusion careia ii putem atribui mai multe specifice traditionale cum ar fi libanez, turcesc, romanesc sau israelian. Couscous cu ciulama de ciuperci, un preparat usor de facut pe care il puteti obtine in maximum 30 minute.
Ingrediente
- 600 gr ciuperci
- 100 gr smantana
- 300 ml lapte
- 2 linguri faina
- 1 ceapa potrivita
- 30 gr unt
- 1 lingura ulei
- Verdeata
- 1 pahar plin cu cuscus
- 1 pahar apa
- sare
- piper
Mod de preparare
- Intr-o tigaie punem untul si uleiul la incins si adaugam ciupercile taiate. Lasam la foc mare pana se elimina apa lasata de ciuperci. Amestecam ceapa taiata marunt si calim impreuna cateva minute (pana cand ceapa luceste)
- Intr-o cana punem faina si o amestecam rapid cu putin lapte rece.Turnam restul de lapte, amestecam bine si rasturnam in cratita peste ciuperci. Potrivim cu sare, cu piper si lasam sa fiarba cca. 10 min. Daca sosul este prea gros se mai pune lapte. Adaugam smantana si mai fierbem 5 minute. Stingem focul si punem verdeata tocata
- Intre timp, intr-un vas mai mic punem apa la fiert, adaugam putin unt si putina sare. Cand fierbe apa turnam cuscusul, amestecam si stingem focul. Lasam couscousul sa se umfle cca. 10 min
- Pentru servire punem cuscus pe o farfurie (ne putem folosi de o forma) si peste el punem ciulama fierbinte. Adaugam verdeata