Tochitura cu carne de porc
Tochitura este o specialitate traditionala in bucataria romaneasca. Ca este olteneasca, ardeleneasca, moldoveneasca sau cum o mai fi , toate se prepara din bucati de carne impanate cu slanina (si alte adausuri, dupa caz), ce se inabusesc la foc domol. Este servita cu mamaliguta, cu ou ochi sau cu branza, dupa pofta fiecaruia.
Ingrediente
- 800 gr carne (cu putina grasime)
- 1 ceapa medie
- 3 catei de usturoi
- 1 lingurita boia dulce
- 1 lingura bulion
- 4 linguri ulei
- maghiran uscat
- sare
- piper
Mod de preparare
- Asezam o cratita pe foc, punem ulei si cand acesta s-a incins punem carnea taiata bucati mici
- Lasam sa se prajeasca bine pe toate partile mestecand din cand in cand
- Adaugam usturoiul tocat, ceapa taiata in patru si calim impreuna cateva minute amestecand des
- Cind ceapa s-a calit adaugam boia, piper, bulionul diluat cu o cana de apa, sare, putin maghiran uscat si amestecam totul
- Lasam sa fiarba acoperit cu capac aproximativ o ora, pana ce carnea este bine facuta
- Amestecam din cand in cand, iar daca sosul a scazut, completam cu apa calduta
- Servim tochitura cu mamaliguta, cu ou ochi si branza rasa daca nu esta prea mult (caloric vreau sa zic).