Salau cu legume sotate
Stim cu totii cat de important este pestele in alimentatia noastra. Consumul de peste este recomandat in multe situatii; in diete,in alimentatie echilibrata nutritional sau poate fi inlocuitorul altor tipuri de carne. Carnea de peste este o excelenta sursa de acizi grasi esentiali omega-3 si omega-6, proteine, vitamine si minerale. Cantitatile de minerale si proteine difera de la un peste la altul. Salaul este un peste slab cu carnea alba si contine mai putine grasimi decit cel cu carnea rosie, fiind recomandat in dietele pentru slabit.
Ingrediente
- 350 gr file de salau
- condimente pentru peste
- 6 rosii chery
- 1 dovlecel mic
- 1 morcov maricel
- 1 broccoli
- 30 gr unt
- 2 linguri ulei
- suc de lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare
- Spalam si taiem legumele apoi le sotam intr-o tigaie in unt si ulei la foc mediu spre mare. Punem intai morcovul si dovlecelul, lasam 3-4 min.apoi adaugam rosiile si mai lasam 3,4min
- Fierbem broccoli cca. 5 min. in apa cu putina sare. Scurgem de apa si-l trecem in tigaia cu legume la finalul sotarii, 1 min. Adaugam sare si piper dupa gust
- Spalam pestele, il stergem de apa si il condimentam pe amandoua partile. Il prajim in ulei amestecat cu putin unt la foc mediu cite 2-3 min pe fiecare parte, pana se rumeneste frumos
- Servim fileurile calde stropite cu suc de lamaie alaturi de legume si cartofi copti in cuptor