Salata de vinete cu iaurt
Una din salatele preferate pe timpul verii este salata de vinete. Are un gust grozav daca ii punem putin usturoi. Daca ii adaugam insa si ceva maioneza si ceva iaurt, gustul este savuros si racoros.
Ingrediente
- 3 vinete maricele (aprox. 800 gr curatate)
- 200 gr iaurt gras 10% (grecesc)
- 2 lingurite maioneza
- 2 linguri suc de lamaie
- 4 catei de usturoi
- sare
Mod de preparare
- Coacem vinetele pe gratar cu jar (ar fi indicat) sau pe ochiul de aragaz, direct pe flacara, asa miezul nu se va innegri. Lasam sa se racoreasca, curatam coaja, iar pulpa o trecem in strecuratoare sa se scurga zeama amara
- Cand s-a racit, tocam pulpa vinetelor, o trecem intr-un vas, adaugam sarea, uleiul si amestecam bine. Adaugam iaurtul, maioneza, sucul de lamaie si usturoiul pisat si amestecam iar. Gustam si potrivim de sare sau de acru daca este cazul
- Salata de vinete cu iaurt o servim rece presarata cu ulei, cu boia, cum dorim