Supa de fasole boabe
Fasolea uscata, in toate variantele ei, alba, rosie sau neagra, se spune ca este considerata unul din cele mai sanatoase alimente. Este recomandat consumul de fasole pentru continutul important de fibre, proteine, glucide , carbohidrati, vitamine si minerale. Poate fi gatita in mai multe feluri: supa, iahnie, fasole batuta, icre de fasole si poate fi adaugata fiarta in diverse salate.
Ingrediente
- 500 gr fasole boabe
- 1 ceapa galbena-100 gr
- 1 morcov-100 gr
- 1 pastarnac-100 gr
- 1/2 telina mica-50 gr
- 1 ardei gras rosu-120 gr
- 2 rosii bine coapte 200 gr-sau din conserva
- sare
- 40 ml ulei floarea soarelui
- 1 frunza dafin
- verdeata
Mod de preparare
- Spalam fasolea si o lasam la inmuiat cateva ore (asa o sa fiarba mai repede). Daca ne grabim putem sa trecem peste aceasta etapa si fierbem ceva mai mult la ea
- Punem fasolea la fiert intr-o oala incapatoare, lasam sa fiarba 8-10 minute si aruncam apa. Facem acest lucru de doua ori . Aruncam si a doua apa, adaugam apa calda si lasam la fiert cu focul moderat. Este bine sa verificam din cind si cind si daca zeama a scazut sa completam cu apa, neaparat calda
- Curatam si spalam legumele. Intr-un alt vas adaugam uleiul si punem la calit ceapa, morcovul, (taiate cubulete), pastarnacul, telina, ardeiul (toate taiate bucati mari). Dupa cca. 5 minute adaugam rosiile decojite si taiate. Lasam sa fiarba 10-15 minute apoi rasturnam totul in oala cu fasole, punem sare , dafin si continuam fierberea pana ce fasolea este bine fiarta (se striveste usor)
- Oprim focul, scoatem bucatile mari de legume si presaram verdeata taiata mic: leustean, marar, patrunjel, dupa gustul fiecaruia