Supa de gaina cu galuste de gris
O supa delicioasa de gaina si galuste, potrivita pentru gusturile oricui.
Ingrediente
Ingrediente pentru supa
- 1 kg carne de gaina
- 2 morcovi mari
- 2 cepe albe
- 1 pastarnac
- 1 telina
- 1 ardei
- 1 cub concentrat de gaina-10 gr (daca gaina nu este de tara)
- sare
- patrunjel verde
Ingredientele pentru galuste
- 2 oua
- 2 linguri ulei
- 6-7 linguri gris-70 gr ( depinde de marimea oului)
- sare
- piper
Mod de preparare
- Carnea se opareste, si se pune la fiert intr-o oala incapatoare cu 3 litri de apa rece si putina sare, la inceput cu focul mare. Dupa primul clocot se aduna spuma formata si se continua fierberea la foc potrivit. Adaugam legumele intregi, curatate si spalate si continuam fierberea. Cind legumele si carnea sunt fierte se scot din supa intr-un vas cu capac si strecuram supa pe care o punem iar pe foc. Daca este necesar mai adaugam apa
- Pentru galuste spargem ouale intr-un castron si le batem bine cu uleiul, piperul si putina sare. Adaugam grisul in ploaie si amestecam. Trebuie sa aiba consistenta unei smantani groase. Formam galustele astfel: cu lingurita trecuta prin supa fierbinte luam compozitie pe care o scufundam in supa (fara ca aceasta sa clocoteasca) pana se desprinde si tot asa pana terminam tot grisul din castron. Daca se imprastie mai adaugam putin gris. Fierbem pe foc mediu pana ce galustele plutesc la suprafata si sunt pufoase
- Stingem focul si mai lasam 10 minute oala acoperita, apoi adaugam carnea, morcovul si patrunjelul tocat. Supa poate fi servita