Supa crema de rosii
Supa crema de rosii este aromata si gustoasa. Se gateste usor si repede si o putem consuma atat calda cat si rece. Se poate gati des vara cind rosiile carnoase si aratoase se gasesc in piete, dar si iarna cu rosii din conserva.
Ingrediente
- 1 kg rosii bine coapte
- 1 ceapa
- 3 catei de usturoi
- 1 morcov maricel
- 1 pastarnac mic
- 1 lingurita zahar
- 500 ml apa
- 100 ml smantana de gatit
- sare
- piper
- 3 linguri ulei de masline
- 1 frunza dafin optional
- verdeata (busuioc verde, patrunjel verde)
Mod de preparare
- Curatam si spalam legumele. Calim ceapa taiata marunt intr-o oala(3-4 litri) in care am pus uleiul, la foc mic 3 min, adaugam usturoiul tocat, morcovul si pastarnacul taiate cubulete si lasam 2,3 minute. Acum adaugam rosiile curatate de coaja si tocate, apa, zaharul, frunza de dafin si lasam sa fiarba 20 minute
- Lasam putin sa se racoreasca , scoatem dafinul si punem supa in blender. Pasam pana ne convine consistenta
- Rasturnam supa iar in oala , adaugam smantana, sare, piper si mai fierbem 5 minute. Daca supa este prea groasa adaugam apa fiarta
- Servim supa in boluri cu verdeata tocata si paine prajita (crutoane), dupa preferinta