Supa crema de dovleac
Considerat leguma vedeta a toamnei, dovleacul are un nivel scazut caloric si este o sursa foarte buna de vitamine si minerale. Soiurile de dovleac variaza in forma, in dimensiuni si culori. Poate da savoare multor preparate culinare; supe, sosuri, salate, placinte si poate fi copt in cuptor. Supa crema de dovleac este un preparat gustos ce se pregateste cu incrediente putine si la indemina oricui. Recomandat este dovleacul mare si rotund cu miezul dulce de un portocaliu intens.
Ingrediente
- 700 grame miez de dovleac
- 2 cepe de marime medie - 180 gr
- 2 catei de usturoi
- 2 cartofi - 300 gr
- 1 morcov mediu - 100 gr
- 3 linguri ulei masline
- sare
- piper
- 100 gr smantana de gatit 30% grasime
- 1 litru apa
- seminte de dovleac pt. servit 30 gr
Mod de preparare
- Curatam dovleacul de seminte si de coaja si il taiem cubulete nu prea mici. La fel procedam cu cartofii si morcovii
- Curatam ceapa, usturoiul si tocate marunt le sotam la foc mic intr-o oala in care am adaugat uleiul de masline. Dupa 2-3 minute adaugam dovleacul, morcovul si cartoful cubulete si calim inca 3-4 minute
- Adaugam apa si lasam sa fiarba pana ce legumele sunt moi, cca. 25 min
- Transferam supa in blender si mixam bine
- Rasturnam supa crema in oala, adaugam sare, piper, smantana si mai fierbem cca. 5 min
- Supa se serveste cu seminte de dovleac si patrunjel verde tocat