Tiramisu
Tiramisu este o prajitura extrem de fina si delicioasa, fiind cel mai indragit desert al Italiei cu mare succes international. Tiramisu este al cincilea cuvant italian, cel mai recunoscut de cei care nu vorbesc italiana, dupa pizza, spaghetti, espresso, mozzarella. a fost prima prajitura pentru care a fost folosita crema de branza, cafea si biscuiti moi. Legenda spune ca tiramisu a fost preparata pentru prima data de un patiser zgarcit, care a combinat resturi de biscuiti cu resturi de crema. Tiramisu, tradus exact din italiana inseamna "ridica-ma", asta de la calitatile afrodisiace recunoscute. tiramisu, cu certitudine este un produs italian, dar sunt dispute de maternitate intre regiunile Toscana, Piemonte, Lombardia, Venetia.
Ingrediente
- 200 ml cafea
- 40 ml coniac
- 2-3 linguri cacao
- 50 gr zahar
- 150 gr piscoturi
- 500 gr mascarpone
- 4 oua
Mod de preparare
- se pregateste cafeaua si se lasa la racit
- in doua vase se separa albusurile de galbenusuri
- zaharul impreuna cu galbenusurile se mixeaza la viteza medie aprox. 2 minute, pana la dizolvarea completa a zaharului
- mascarpone se freaca pana se inmoaie si se pune peste crema de galbenusuri, apoi se mixeaza pana se obtine o crema omogena
- separat mixam 2 minute albusurile, pana se obtine o spuma ferma
- crema de mascarpone si galbenusurile se amesteca cu spuma de albusuri
- inmuiem piscoturile in siropul de cafea si coniac, asezam primul strat de piscoturi intr-o tava, apoi adaugam jumatae din crema de mascarpone, se adauga inca un strat de piscoturi inmuiate in siropul de cafea
- crema ramasa se intinde deasupra uniform si se pudreaza cu cacao
- se tine la frigider cel putin 3 ore dupa care se poate consuma