Chana Masala
Intalnim Chana masala in bucataria Indiana si Pakistaneza. Putem simti celebrele arome indiene pe deplin in aceasta gustare, unde ingredientul principal este nautul.
Ingrediente
- apa
- 1 ceapa mare tocata marunt
- 2 linguri ulei
- 2-3 rosii taiate cubulete mici
- 120 g pasta de tomate
- 5 g frunze de coriandru
- 2 lingurite garam masala
- 2 lingurite pudra de usturoi
- 1 lingurita chimion
- 1/2 lingurita piper rosu
- 1 lingurita coriandru tocat marunt
- 1 lingurita turmeric
- 1 lingurita sare de mare
- 600 g boabe de naut
Mod de preparare
- Fierbeti nautul in apa cu sare circa 2 ore asta dupa ce a stat la inmuiat ore bune. (Daca folositi naut din conserva treceti peste etapa aceasta).
- Caliti ceapa intr-o cratita maricica, adaugati condimentele si caliti impreuna un minut. Apoi puneti rosiile, amestecati si lasati pana ce rosiile se "topesc".
- Adaugati apoi pasta de tomate, putina apa, nautul fiert, potriviti de sare si mai lasati sa fiarba 20-30 minute. Sosul trebuie sa aiba consistenta groasa, specific sosurilor indiene