Shish Kebab de Curcan
Frigaruiele sunt printre preparatele nelipsite de pe gratare. In aceasta reteta le vom prepara insa la cuptor, unde ies macar la fel de gustoase si aromate si sunt mult mai la indemana decat prepararea gratarului cu tot cu deranjul cu lemne si carbuni. Acum depinde de imaginatia voastra ce legume preferati in combinatia acestora.
Ingrediente
- 35 g zahar brun
- 260 ml sos de soia
- 2 linguri pudra de usturoi
- 1 lingura piper negru macinat
- 1 piept de cucran dezosat (taiat cubulete de aprox. 3 cm)
- 1 dovlecel mic taiat felii
- 1 rosie taiata felii
- 1 ceapa rosie
- patrunjel
Mod de preparare
- intr-o punga de plastic etans, amestecati bine zaharul brun, sosul de soia, pudra de usturoi si piperul
- adaugati apoi cubuletele de curcan, agitati amestecul bine si bagati punga la frigider pentru 2 ore cel putin
- preincalziti cuptorul la 200 grade C
- pe un frigarui de lemn, infigeti 1 cub de carne, apoi o felie de rosie, o foaie de ceapa, o felie de dovlecel, dupa care repetati ordinea si inchideti cu un cubulet de carne. Procedati la fel cu toate frigaruiele
- pe o tava de copt, asezati frigaruiele in paralel, si lasati-le pana ce carnea capata nuante brun-aurii si legumele devin fragede (pe ambele partile)
- scoateti frigaruiele pe un platou si presarati patrunjel dupa gust