Cordon Bleu
Cordon Bleu este un snitel in cea mai rafinata forma a lui sa spunem asa.Umplutura cu sunca si branza ii da o aroma ce poate fi considerata semnatura acestuia.
Ingrediente
- 250 g pesmet
- 6 linguri unt topit
- 4 felii de sunca
- 220 g branza elvetiana/ cheddar ras
- 2 piept de pui dezosat
- 3 oua
- 2 linguri mustar dijon
- 125 g faina alba
Mod de preparare
- Preincalziti cuptorul la 230 grade C
- Intr-un bol puneti pesmetul si untul si amestecati bine cu o lingura
- Puneti compozitia pe o hartie de pergament intr-o tava de copt. Bagati la cuptor pentru 3-5 minute pana ce prinde o nuanta brun-aurie, apoi scoateti si puneti deoparte intr-un bol
- Taiati pieptul de pui pe lat (paralel cu masa) in bucati subtiri
- Puneti pe fiecare bucata de piept o felie de sunca, apoi branza, dupa care rulati si prindeti fiecare bucata cu 2 scobitori
- Intr-un bol, amestecati bine ouale si mustarul dijon, iar in alt bol puneti faina
- Luati fiecare rulada de pui, dati-o prin faina (acoperiti-l pe tot), apoi prin bolul cu oua si mustar si la final prin pesmetul cu unt. Procedati la fel cu fiecare rulada
- Asezati ruladele pe o hartie de pergament intr-o tava de copt, apoi bagati la cuptor (preincalzit la 190 grade C) pentru 25-30 minute
- Nota: Inainte de a servi, lasati sa se raceasca 5 minute (branza din interior este fierbinte)