Biscuiti sarati
Cand avem musafiri, primul lucru pe care il punem pe masa este aperitivul, de cele mai multe ori ceva de "rontaiala" cum ii spunem. Putem cumpara din comert, este mai simplu asa, dar sa impresionam un pic ar trebui sa-i preparam noi. Este usor, cu ingrediente pe care le avem tot timpul la indemana si nu dureaza mult.
Ingrediente
- 250 g faina alba
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 lingurita pudra de usturoi
- 4 linguri unt
- 175 ml apa rece
Mod de preparare
- Preincalziti cuptorul la 200 grade C
- Intr-un bol amestecati cu o spatula faina, praful de copt, pudra de usturoi si sarea
- Taiati untul bucati si adaugati-l in bol si amestecati cu mixerul
- Adaugati treptat apa rece in timp ce mixati pana ce se formeaza aluat
- Pe o suprafata presarata cu faina, intindeti aluatul gros de 1.5-2 mm
- Taiati cu o forma de biscuiti sau cu un cutit, apoi asezati-i pe o hartie de pergament intr-o tava de copt
- Bagati biscutii la cuptor timp de 20-25 minute pana ce capata o culoare aurie si devin crocanti. Dupa ce i-ati scos din cuptor, lasati-i sa se raceasca