Supa de mazare galbena
Supa de mazare galbena este asemanatoare celei de linte si apropiata celei de fasole pe care toata lumea o adora. O gustare usoara pe care trebuie sa o incercati mai ales daca sunteti in post sau daca sunteti vegan/a.
Ingrediente
- 1 lingura ulei de masline
- 2 ceapa galbena tocate marunt
- 1 morcov maricel tocat marunt
- 1/4 lingurita piper negru macinat
- 320 g mazare galbena
- 1.3 l apa
- 1/2 lingura sare
Mod de preparare
- Intr-o cratita mare, incalziti uleiul la foc mediu-mare
- Adaugati ceapa, morcovii si piperul si lasati aprox. 7 minute pana ce legumele devin fragede
- Adaugati apa si mazarea spalata bine. Reduceti focul la mediu-mic si acoperiti, amestecati ocazional. Lasati la foc 35-40 minute pana ce mazarea este moale, apoi adaugati sare dupa gust si mai fierbeti 5 minute impreuna. Daca doriti o supa mai lichida adaugati apa fiarta pana la consistenta dorita