Friptura Sauerbraten
Sauerbraten este un preparat din carne de vita, porc, miel sau vanat, ce necesita marinare inaintea gatirii. Sauerbratenul este un preparat de baza in bucataria Germana, si este intalnit in toate meniurile restaurantelor cu specific din afara granitelor Germane.
Ingrediente
- 240 ml otet de cidru (sau de vin)
- 1 lingura sare
- 6 boabe de piper
- 2 frunze de dafin
- 1.8 kg muschi de vita
- 1 ceapa tocata
- 115 g pasta de ghimbir
Mod de preparare
- Intr-un bol mare adaugati otetul, apa, sarea, boabele de piper si frunzele de dafin, apoi amestecati bine
- Puneti muschiul de vita in sos, apoi adaugati ceapa si acoperiti bolul cu o folie de plastic
- Lasati la marinat in frigider. Ideal ar fi 1-2 zile
- Dupa ce s-a marinat, puneti sosul si carnea intr-o oala slow-cooker, acoperiti cu un capac si lasati la foc mic timp de aprox. 8 ore pana ce carnea devine frageda
- Asezati apoi muschiul de vita pe un platou si acoperiti-l cu un capac sa ramana cald
- Intre timp adaugati ghimbirul in sos si lasati la foc mare timp de 15 minute pana ce sosul devine dens
- Taiati muschiul de vita in felii, asezati o felie pe farfurie si turnati sos peste carne (portionati sosul sa ajunga pentru toate feliile)
- Nota: Il puteti servi alaturi de o garnitura de varza de Bruxelles si un piure de cartofi