Crema de cannoli
Cannoli, sau cum mai sunt denumiti "cannoli siciliani" sunt un desert italian originar din Sicilia. In dialect sicilian "cannolu" inseamna "tub mic". Interpretarea acestui preparat poate avea multe forme, in special la alcatuirea cremei de compozitie.
Ingrediente
- 120 ml smantana pentru frisca
- 425 g branza ricotta
- 60 g zahar pudra
- 1/2 lingurita vanilie
- 1/4 pudra de scortisoara
- 55 g fulgi de ciocolata
Mod de preparare
- Intr-un bol puneti smantana pentru frisca si mixati bine pana ce devine frisca
- Adaugati apoi in acelasi bol branza ricotta, zaharul pudra, vanilia si scortisoara. Mixati la viteza medie pana ce totul continutul este omogen
- La final adaugati fulgii de ciocolata si amestecati usor cu o lingura pana ce acestia sunt distribuiti uniform in compozitie
- Umpleti cochiliile de cannoli (cumparate sau preparate de voi) cu crema obtinuta (va ajutati cu un cornet pe care il umpleti cu crema)