Chiftele italienesti
Chiftelele sunt adorate de toata lumea de la mic la mare in combinatiie cu pastele sau sosurile preferate. In reteta ce urmeaza, pentru prepararea chiftelelor s-a folosit un amestec de carne de porc cu vita, dar daca preferati, puteti lasa doar un fel de carne sau puteti inlocui cu pui.
Ingrediente
Pentru chiftele
- 450 g carne tocata de porc
- 220 g carne tocata de vita
- 55 g pesmet
- 1 ou
- 50 g parmezan ras
- 1/2 lingurita paprika
- 1/2 lingurita pudra de chili
- Sare
- Piper
- 60 ml lapte
- 1 lingurita busuioc tocat
Sos
- 0.6 l sos marinara
- 3 catei de usturoi taiati felii
- 1 ceapa medie tocata cubulete
- 1 lingurita zahar
- 120 ml vin rosu
- Sare
- Piper
- 3 linguri unt
Mod de preparare
- Preincalziti cuptorul la 200 grade
- Intr-un bol mare amestecati bine toate ingredientele pentru chiftele
- Formati chiftelele de marimea unei mingii de golf, apoi aranjati-le pe o hartie de copt intr-o tava si bagati la cuptor pentru aprox. 20 minute
- Intre timp, intr-o cratita topiti untul, adaugati ceapa si sotati pana ceapa devine transparenta. Adaugati apoi usturoiul si sotati inca 1 minut, dupa care adaugati sosul marinara, vinul rosu si lasati pe foc
- Dupa ce scoateti chiftelele din cuptor, adaugati-le si amestecati-le in sos pana ce sunt acoperite. Lasati la foc mic timp de 20 minute
- Optional: La servire presarati busuioc sau patrunjel verde