Enchilada
Cand spunem mancare mexicana, spunem tortilla si sos picant. Enchilada este un preparat care nu face exceptie de la cele amintite mai sus, si se foloseste de amandoua pentru a capata gustul Mexicului.
Ingrediente
- 450 g carne tocata de vita
- 6 tortilla de porumb
- 1 ceapa taiata cubulete
- 0.6 kg sos enchilada
- 200 g branza cheddar rasa
- 1 lingura patrunjel
Mod de preparare
- Preincalziti cuptorul la 190 grade C
- Intr-o tigaie mare prajiti carnea de vita pana ce capata culoare bruna, scurgeti grasimea in exces si lasati deoparte
- Intr-o alta tigaie prajiti ceapa timp de 2 minute apoi adaugati sosul Enchilada
- Peste carne puneti 150g branza cheddar, apoi amestecati intr-un bol cu sosul Enchilada
- Umpleti fiecare tortilla cu amestecul de carne, puneti-le apoi intr-un vas ceramic, puneti restul de branza cheddar peste si bagati la cuptor timp de 20 minute pana ce branza se topeste
- Optional: Presarati patrunjel peste dupa gust