Clatite cu capsuni
Pe planeta, clatitele sunt cunsocute sub 2 forme celebre: clatitele americane pancakes si clatitele europene subtiri. Acestea din urma sunt foarte populare in tarile Europene, fiind gasite in meniurile oricarui restaurant, cat si la vanzatori cu rulote prezenti la festivaluri si concerte.
Ingrediente
- 3 oua
- 1/3 litri lapte fara grasime
- 1 lingura de unt topit
- 1/2 lingurita extract de vanilie
- 1 cana de faina alba
- 1 lingura de zahar
- 1/2 lingurita de sare
- 1 cana de capsuni taiate in 4 bucati fiecare
Mod de preparare
- Amestecati bine toate ingredientele, fara capsuni, intr-un bol mare
- Cu ajutorul unui polonic, puneti din compozitie intr-o cratita incinsa si unsa cu ulei
- Rasuciti tigaie astfel incat compozitia sa acopere toata suprafata
- Coaceti clatita la foc mediu aproximativ 45 secunde pe fiecare parte
- Dupa ce ati copt toate clatitele, puneti in fiecare 3 linguri de capsuni taiate, presarati cu zahar pudra si rulati