Ou Masala curry
Ca oricare alt ingredient de baza, nici oul nu are cum sa scape de sosul masala, nelipsit din mesele indienilor. Masala curry este folosit adesea in India si in oricare restaurant cu specific din lume, fiind apreciat nu numai de indieni, ci de foarte multi locuitori ai planetei.
Ingrediente
- 4 oua fierte
- 1 lingura ulei vegetal
- 1 lingurita seminte de chimion
- 1 lingurita ghimbir tocat marunt
- 1 ceapa rosie tocata marunt
- 1 lingurita pudra de turmeric
- 1 lingurita pura de chili
- 1 lingurita sare
- 2 chili verzi tocati marunt
- 1 lingurita pudra de coriandru
- 1 lingurita garam masala
- 1 cana pasta de rosii
- 150 ml lapte
- 2 linguri de patrunjel tocat marunt
Mod de preparare
- Incalziti uleiul intr-o tigaie mare
- Dupa ce s-a incalzit adaugati chimionul si ghimbirul
- Dupa 1 minut adaugati ceapa si sotati timp de 2-3 minute pana se fragezesc
- Adaugati pudra de turmeric, pudra de chili, chili verzi, sare, pudra de coriandru si garam masala
- Lasati la foc timp de 30 secunde, dupa care adaugati pasta de rosii, amestecati bine si lasati la foc mediu timp de 6-7 minute
- Adaugati lapte putin cate putin in timp ce sosul fierbe
- Se lasa toata compozitia la fiert la foc mic
- Adaugati ouale decojite in sos si mai lasati 2-3 minute pe foc