Pui Pathia (Curry)
Pathia este denumirea antica a curry de pe vremea imperiului Persan, si este personajul principal in bucataria indiana, de asemenea popular pe intreaga planeta si adaptat in multe alte retete.
Ingrediente
- 1 lingura de ulei
- 1/2 lingurita de chimion prajit
- 1/2 lingurita de garam masala (amestec de condimente)
- 2 lingurite praf de curry
- 1/2 ceapa tocata
- 5 catei de usturoi (maruntit)
- 1 rosie mare tocata
- 2 linguri de patrunjel
- 3/4 cana de apa
- 1 cartof mare (taiat cubulete)
- 3 piepturi de pui fara piele
- Sare kosher
Mod de preparare
- Intr-o tigaie mare se incinge uleiul la temperatura medie
- Se adauga ceapa si usturoiul si se soteaza timp de 1 minut
- Se pune apoi puiul in tigaie, se presara o lingurita de sare si se soteaza 4-5 minute
- Apoi se adauga bucatile de rosie, patrunjelul si apa
- Se amesteca toate ingredientele si se acopera pe urma tigaia cu un capac
- La temperatura medie, se tine tigaia timp de 30 minute. L aurma se adauga cartofii, o lingurita de sare si se mai tine la fac aprox. 15 minute pana ce cartofii se gatesc
- Preparatul se serveste pe garnitura de orez sau langa alte garnituri