Paine de porumb
Painea de porumb prezentata in reteta urmatoare este un specific din sudul Statelor Unite ale Americii. Preparatul isi are originea de pe vremea cand continentul era locuit de americanii nativi, iar porumbul era din abundenta. Dupa ce europenii au inceput sa colonizeze sudul, ei au invatat reteta de la triburile Cherokee, Chickasaw, Choctaw si Creek De atunci reteta de baza nu s-a schimbat, doar a fost si este reinterpretata in mai multe moduri.
Ingrediente
- 1/2 cana faina
- 2 cani de malai
- 2 lingurite praf de copt
- 1 lingurita de sare
- 2 lingurite de zahar (optional)
- 1 1/4 ceasca zer
- 1 ou (optional)
- 6 linguri de unt fara sare
- 1 lingura de untura
Mod de preparare
- Intr-o tigaie de fonta se pune untura si se introduce in cuptor la preincalzit la 200 grade C
- Se amesteca malaiul, praful de copt, sarea si zaharul intr-un bol mare
- Intr-un alt bol se amesteca oul si zerul apoi se adauga in bolul cu celelalte ingrediente si se amesteca
- Se toarna aluatul in tigaia de fonta distribuita uniform pe toata suprafata
- Tigaia se introduce in cuptor pentru inca 20 minute pana cand marginile capata culoare bruna
- Dupa ce se scoate de la cuptor, se lasa aproximativ 20 minute la racit, apoi poate fi servita