Galuste chinezesti Jiaozi
Jiaozi este unul din principalele alimente din bucataria chinezeasca consumate de sarbatoarea anului nou, in provinciile de nord ale tarii. Galustele Jiaozi se servesc de obicei fierte, in supa sau fripte la tigaie.
Ingrediente
- 3 cani de faina
- 1/4 ceasca apa rece
- 1 cana carne de porc/vita tocata
- 1 lingura sos de soia
- 1 lingurita de sare
- 1 lingurita vin sherry
- 1/4 lingurita de piper alb macinat
- 3 linguri de susan
- 1/2 ceapa verde taiata marunt
- 1/2 ceasca varza Napa rupta marunt
- 4 linguri muguri de bambus
- 2 felii de ghimbir tocate marunt
- Un catel de usturoi taiat marunt
Mod de preparare
- Se amesteca sarea in faina. Se amesteca apoi usor in apa rece pana ce incepe sa se formeze coca. Se lasa coca acoperita intr-un vas timp de 30 minute
- Intr-un vas se adauga carnea tocata, sosul de soia, sare, vinul sherry si piperul alb. Se amesteca totul intr-o singura directie
- Se adauga ingredientele ramase si se amesteca in acelasi ritm
- Pentru a face galustele, se imparte coca in mai multe bucati si se intind pana ce se obtin forme rotunde cu diametrul de 6-7 cm
- In fiecare galusca se pune o lingura din umplutura obtinuta
- Se strang apoi galustele si se uda marginile acestora cu apa rece pentru a se lipi
- Intr-o oala mare se adauga apa si se pune la fiert. Se adauga in aceasta galustele si se amesteca incet sa nu se lipeasca intre ele. De fiecare data cand incepe sa fiarba, adaugati in oala 1/2 ceasca de apa rece si se repeta procesul de 3 ori, atunci galustele sunt fierte
- Nota: Optional, galustele se frig la tigaie