Tiramisu
Tiramisu este de origine italieneasca, din regiunea Veneto. Acesta este popular pe toata planeta si aproape ca nu exista restaurant, indiferent de specific, care sa nu-l aibe in meniul pentru deserturi. Ne place atat de mult si pentru aroma de cafea pe care o are in compozitie si fara de care majoritate dintre noi nu ne incepem ziua.
Ingrediente
- 3 galbenusuri de ou
- 2 linguri zahar
- 2 linguri mascarpone
- 2 linguri smantana dulce
- 18 piscoturi
- 80 ml lichior de cafea
- 1 lingura cacao
Mod de preparare
- Amestecati intr-un bol galbenusurile de ou cu zaharul, apoi puneti bolul peste o oala in care puneti apa si lasati la fiert la foc mic, sau folositi oala de tip double-boiler. Lasati la foc aproximativ 10 minute amestecand des
- Dupa ce ati luat de pe foc, adaugati mascarpone peste galbenusuri si amestecati
- Intr-un bol separat, bateti smantana pana devine frisca, apoi adaugati-o si pe aceasta in bolul cu galbenusuri si mascarpone
- Inmuitai piscoturile scurt in cafea, apoi, pe o farfurie, asezati 3 dintre ele, turnati un strat subtire din crema peste ele, asezati inca 3 piscoturi peste si mai turnati inca un strat de crema. Repetati procesul cu celelalte piscoturi si crema ramasa
- Bagati la frigider minim 2 ore pana cand piscuturile se inmoaie. Presarati cacao peste Tiramisu inainte de a-l servi