Fursecuri Amaretti
Amaretti sunt fursecuri originare din Saronno Italia, si au ca ingredient principal faina de migdale ce ii confera o aroma deosebita si inconfundabila.
Ingrediente
- 0.5 kg faina de migdale
- 250 g zahar
- 3 albusuri de ou
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
- 1 lingurita esenta de migdale
Mod de preparare
- Preincalziti cuptorul la 150 grade C
- Puneti faina de migdale si zaharul intr-un blender, mixati bine, apoi adaugati esentele de vanilie si de migdale si mai dati-i cateva pulsuri
- Adaugati pe rand cate un albus de ou in blender si amestecati dupa fiecare pana se formeaza un aluat fin
- Intr-o tava, pe o hartie de pergament puneti cate o lingura din aluat, distantate una fata de cealalta, pana umpleti tava
- Bagati la cuptor pentru 25-30 minute pana devin brun-aurii, apoi lasati sa se raceasca la temperatura camerei inainte de a fi servite