logo
  • Acasa
  • Selector-Retete
  • Contact

Zucchini umpluti

Zucchini umpluti

Reteta ce urmeaza sa o preparam nu are nici un secret fata de noi, doar suntem obisnuiti cu ardeii umpluti, si sa consideram zucchini umpluti ca fiind un var al acestora. O sa ne placa la fel de mult, schimbam doar carcasa si compozitia dupa care nu ne mai trebuie decat sa avem pofta.

Ingrediente

  • 2 zucchini mari
  • Ulei de masline
  • 80 g ceapa tocata marunt
  • 1 ardei gras verde tocat marunt
  • 8 catei de usturoi tocati marunt
  • 0.5 kg carne de vita tocata
  • 200 g carne de curcan tocata
  • 200 g pasta de tomate
  • 220 g mozarella
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  • Preincalziti cuptorul la 175 grade C
  • Intr-o tigaie mare, incalziti 2 linguri de ulei, apoi puneti ardeiul gras si ceapa si sotati timp de 3-4 minute pana ce acestea devin fragede, apoi adaugati usturoiul si mai sotati 1 minut. Puneti apoi legumele intr-un bol
  • Pe urma mai adaugati in tigaie 2 linguri de ulei, si puneti carnea de vita si pe cea de curcan si lasati la foc mediu pana ce carnea capata o culoare bruna. In cazul in care este extra-grasime in tigaie, indepartati-o cu o lingura
  • Adaugati prima mixtura de legume peste carne, apoi adaugati si pasta de tomate, sare si piper dupa care amestecati. Lasati pe foc timp de 10 minute pana mixtura devine densa
  • In tot acest timp, taiati zucchini in felii bucati de 5 cm, si indepartati miezul lasand peretii cam de 0.6 cm grosime
  • Ungeti o tava de copt cu ulei, aranjati zucchini pe aceasta, apoi umpleti-i cu mixtura de carne cu sos
  • Bagati la cuptor pentru 20 minute, apoi presarati mozarella peste fiecare zucchini si mai lasati la cuptor pentru inca 10-15 minute pana ce aceasta se topeste
Copyright © flavor-picker.ro 2019
  • Politici private