Zucchini umpluti
Reteta ce urmeaza sa o preparam nu are nici un secret fata de noi, doar suntem obisnuiti cu ardeii umpluti, si sa consideram zucchini umpluti ca fiind un var al acestora. O sa ne placa la fel de mult, schimbam doar carcasa si compozitia dupa care nu ne mai trebuie decat sa avem pofta.
Ingrediente
- 2 zucchini mari
- Ulei de masline
- 80 g ceapa tocata marunt
- 1 ardei gras verde tocat marunt
- 8 catei de usturoi tocati marunt
- 0.5 kg carne de vita tocata
- 200 g carne de curcan tocata
- 200 g pasta de tomate
- 220 g mozarella
- sare
- piper
Mod de preparare
- Preincalziti cuptorul la 175 grade C
- Intr-o tigaie mare, incalziti 2 linguri de ulei, apoi puneti ardeiul gras si ceapa si sotati timp de 3-4 minute pana ce acestea devin fragede, apoi adaugati usturoiul si mai sotati 1 minut. Puneti apoi legumele intr-un bol
- Pe urma mai adaugati in tigaie 2 linguri de ulei, si puneti carnea de vita si pe cea de curcan si lasati la foc mediu pana ce carnea capata o culoare bruna. In cazul in care este extra-grasime in tigaie, indepartati-o cu o lingura
- Adaugati prima mixtura de legume peste carne, apoi adaugati si pasta de tomate, sare si piper dupa care amestecati. Lasati pe foc timp de 10 minute pana mixtura devine densa
- In tot acest timp, taiati zucchini in felii bucati de 5 cm, si indepartati miezul lasand peretii cam de 0.6 cm grosime
- Ungeti o tava de copt cu ulei, aranjati zucchini pe aceasta, apoi umpleti-i cu mixtura de carne cu sos
- Bagati la cuptor pentru 20 minute, apoi presarati mozarella peste fiecare zucchini si mai lasati la cuptor pentru inca 10-15 minute pana ce aceasta se topeste