Manicotti cu branza
Pentru aceasta reteta puteti folosi de asemena si tuburile cannelloni, diferenta fiind doar de forma. In functie de preferinte, il puteti umple si cu alte tipuri de branza sau cu diverse carnuri tocate. Sosul bechamel de asemenea se integreaza fara probleme in reteta.
Ingrediente
- 425 g branza ricotta
- 2 oua
- 250 g spanac oparit tocat
- 90 g mozzarella rasa
- 50 g parmezan ras
- 1 catel de usturoi tocat marunt
- 1/2 lingurita pudra de ceapa
- 1/1 lingurita sare
- 1/4 lingurita piper negru macinat
- 14 manicotti
- 1 l sos marinara
Mod de preparare
- Preincalziti cuptorul la 200 grade C
- Intr-un bol mediu, amestecati ricotta cu ouale, adaugati apoi spanacul, 60 g mozzarella, 25 g parmezan, usturoiul, pudra de ceapa, sarea si piperul
- Turnati toata compozitia intr-o punga de plastic, taiati un colt al acesteia, apoi umpleti toate cele 14 manicotti
- Intr-un vas de copt asezati cele 14 manicotti umplute cu branza si spanac, apoi turnati sosul marinara
- Acoperiti vasul cu o folie de aluminiu si bagati la cuptor pentru 40 minute, dupa care indepartati folia de aluminiu si presarati parmezanul si mozzarella ramase, apoi mai bagati la cuptor pentru inca 8-10 minute pana ce acestea se topesc