Mini-rulouri de pizza cu sunca
Pizza este printre cele mai populare mancaruri din lume, si cunoastem cu totii forma care a consacrat-o, acest etalon al bucatariei napoletane, preparandu-se in cateva moduri mai putin cunoscute cu ar fi calzone sau rulouri. Daca avem de gand sa servim musafirii invitati la o pterecere cocktail cu pizza, nu o sa le oferim triunghiuri de pizza, rulourile sunt mai compacte si la indemana iar gustul este acelasi.
Ingrediente
- 0.5 kg aluat de pizza
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingurita pudra de usturoi
- 30 g branza mozzarella rasa
- 60 ml sos de rosii
- 400 g sunca
- 100 g branza romano rasa
Mod de preparare
- Preincalziti cuptorul la 230 grade C
- Pe o suprafata de lucru, intindeti aluatul in forma dreptunghiulara cam 28*34 cm
- Intr-un bol mic amestecati uleiul de masline cu pudra de usturoi, apoi ungeti aluatul pe toata suprafata lasand cam 2 cm loc liber pana in margini
- Asezati apoi mozzarella pe toata suprafata, apoi sunca si sosul de rosii, dupa care rulati cu atentia si taiati in felii de 3-4 cm
- Asezati rulourile pe o hartie de pergament intr-o tava de copt si presarati branza romano peste ele
- Bagati la cuptor pentru 15 minute pana branza se topeste si aluatul prinde o nuanta aurie