Palmieri
Palmieri, sau mai funny denumiti „urechi de elefant” sunt produse de patiserie preparati dintr-un aluat asemanator celui folosit la prepararea croisantelor, insa in compozitia carora nu se foloseste drojdia pentru ca trebuie sa fie crocanti.
Ingrediente
- 1 pachet aluat pentru placinta
- unt topit
- zahar
Mod de preparare
- preincalziti cuptorul la 200 grade C
- intindeti aluatul pe o suprafata de lucru presarata cu faina, apoi ungeti toata suprafata cu unt si presarati zahar peste
- rulati din ambele capete (pe lung) pana se intalnesc la mijloc (obtineti o rulada) si ungeti toata suprafata cu unt si presarati zahar
- taiati rulada in felii de aprox. 1.2 cm
- asezati palmierii intr-o tava de copt si bagati la cuptor pentru 10 minute, dupa care intoarceti-i pe partea cealalta si mai lasati la cuptor inca 3-5 minute pana devin aurii si capata o textura crocanta
- lasati-i sa se raceasca la temperatura camerei inainte de a-i servii