Muschi de vita in sos de bere bruna
In general carnea de vita este un ingredient foarte pretentios la gatit. Trebuie sa avem grija de modul de preparare altfel exista 2 posibilitati: un fiasco sau o delicatesa, insa noi alegem a doua varianta si o vom prepara in sos de bere bruna, care, in combinatie cu zaharul brun ii da un gust cu o tenta dulce-amaruie.
Ingrediente
- 1,5 kg muschi de vita-aprox.
- 1 sticla bere bruna
- 1 ceapa taiata felii
- 1 catel de usturoi taiat felii
- 36 g zahar brun
- 1 lingura sos worcester
- sare
- piper
Mod de preparare
- amestecati intr-un bol zaharul, sosul worcester si berea bruna
- intr-o oala de tip slow-cooker puneti muschiul de vita, ceapa, usturoiul si amestecul cu berea bruna, apoi presarati sare si piper
- lasati la gatit timp de 8-10 ore pana carnea devine frageda, dupa care scoateti carnea pe un platou
- inainte de a sertvi, taiati carnea felii, si turnati o lingura din sosul in care a fost gatita peste ea