Fondue
Fondue este un preparat de origine elvetiana ce consta intr-o crema de branza ce se serveste in general cu crutoane de paine prajita. Inca de prin 1950, termenul "fondue" a fost generalizat, facand referire la orice crema, cum ar fi de ciocolata, servita intr-un vas la comun, in care se inmoaie paine, pandispan, fructe etc.
Ingrediente
- 1 catel de usturoi taiat pe lung in 2 jumatati
- 350 ml vin alb sec
- 1 lingura amidon de porumb
- 2 lingurite kirsch
- 225 g branza Emmental taiata cubulete
- 225 g branza gruyere taiata cubulete
Mod de preparare
- Frecati interiorul unei cratite mari cu usturoi, apoi turnati vin si lasati la fiert la foc moderat
- Intr-o cana amestecati amidonul de porumb cu kirschul
- Adaugati cubuletele de branza treptat in oala si amestecati in zig-zag pana ce aceasta se topeste
- Apoi, adaugati mixtura de amidon de porumb, amestecati si lasati pe foc pentru 6-8 minute
- Pentru a servi, turnati fondue intr-un vas de lut